Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Μόνο ως επικίνδυνο μπορεί να χαρακτηριστεί το αίτημα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρου να λάβει γνώση από το υπουργείο Εσωτερικών λεπτομερών στοιχείων για  τους αλλοδαπούς που φοιτούν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ανά την Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται πως με προεκλογική «υπόσχεση», ο ίδιος βουλευτής είχε πει πως εάν η Χρυσή Αυγή δυναμώσει θα πετά από όλους τους βρεφονηπιακούς σταθμούς τα παιδιά αλλοδαπών για να πηγαίνουν εκεί τα ελληνόπουλα.
Σύμφωνα λοιπόν με ερώτηση του κ. Παναγιώταρου στην Βουλή προς τον υπουργό Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη και Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ζητά να πληροφορηθεί τα ακριβή στοιχεία των «αλλοδαπών βρεφών και νηπίων ανά χώρα προέλευσης που εξυπηρετούνται στους παιδικούς σταθμούς» στην Ελλάδα.
«Αν μπει, η Χρυσή Αυγή στην Βουλή, θα κάνει εφόδους στα νοσοκομεία αλλά και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα πετά στον δρόμο τους "λαθρομετανάστες" και τα παιδιά τους», είχε πει ο Χρυσαυγίτης βουλευτής σε προεκλογική συγκέντρωση στο Παλαιό Φάληρο και μάλιστα είχε καταχειροκροτηθεί από τους παρευρισκομένους.

Η Κρήτη αρνείται να δώσει στοιχεία νηπίων...
Όπως φαίνεται το υπουργείο Εσωτερικών, όπως δημοσιεύει και το tovima.gr, έχει προς το παρόν ανταποκριθεί καθώς έχει στείλει σύμφωνα με καταγγελίες εκπαιδευτικών, σε νηπιαγωγεία, έγγραφα, μέσω των τοπικών Αποκεντρωτικών Διοικήσεων, στα οποία ζητούνται τα στοιχεία βρεφών που δεν έχουν την ελληνική υπηκοότητα και μάλιστα «κατεπειγόντως».
Η Ιεράπετρα ωστόσο φαίνεται πως έχει αντιδράσει έντονα στην συγκεκριμένη εξέλιξη και μέσω επιστολής διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εσωτερικών, διευκρινίζεται ότι με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του αρμόδιου για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Νομικού Προσώπου δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αποσταλούν τα στοιχεία των νηπίων. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι δεν θα «παραδώσουν στοιχεία μωρών σε νεοναζιστές που ανοικτά τα απειλούν».
Παράλληλα τονίζεται πως «σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (άρθρο 214, παράγραφος 2) οι δημοτικές αρχές διασφαλίζουν το δικαίωμα πρόσβασης όλων των δημοτών και κατοίκων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, φύλου, γλώσσας, φυλετικής ή κοινωνικής ομάδας στην οποία ανήκουν».
  • Blogroll

  • Blog Archive